Bánk Bán - beavató színház

Egy klasszikus dráma újragondolása és feldolgozása

2023. július 5. 18:00

színház, beavató színház

Magyarpolány, Pajtaszínház

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatja beavató színházát.

Beavató színházként, tantermi előadásban Katona József Bánk bánját viszik színre a Hevesi Sándor Színház művészei D. Varga Ádám színművész rendezésében. Az előadás egy pályázat keretén belül valósult meg, amelyet Mihály Péter színész (Hevesi Sándor Színház), mentorált és Baka Gabriella drámapedagógus, projektvezető koordinált. A 60 percre rövidített drámát  interaktív feldolgozás követi. 

A beavató színházi előadás célja az, hogy a cselekmény fő vonalát megőrizve a darab minden lényegi mondanivalóját átadja és  közelebb hozza a bonyolult történetet és a nehéz szöveget. Érthető, átélhető módon adja át a nézőknek a lényeget: gyilkossággal záruló magánéleti és nemzeti dráma. A feldolgozáshoz számtalan játékot tartalmazó segédletet is kapnak a diákok, és ráhangoló megbeszélés is segít eligazodni, válaszolni az erkölcsi dilemmákra. A nézőket az előadás után döntés elé állítják: bűnös-e Bánk. Ehhez mind a történelmi helyzet ismeretére, mind az érzelmi ráhangolódásukra szükség van.

További színművészeti eseményeink

Regisztráció

1 + 15 =

A “Kor-társ a művészetekben” magyarpolányi  Kultháló bázis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektjeként valósult meg.