Forgatókönyv író workshop Angyalosy Eszterrel

Betekintés a filmes történetmesélés világába

2023. május 27. 10:00 - 14:00

képzőművészet, művészetterápia

Magyarpolány, Szakrális Emlékhely

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatja interaktív forgatókönyvíró workshopját.

Az első interaktív intermédia workshopon a forgatókönyvírás kulisszatitkaiba avat be minket Angyalosy Eszter. A könyvszakmából érkezett a sorozatok világába, és egyből beleszeretett a tévés műfajba. Forgatókönyv-fejlesztéssel foglalkozott az HBO-nál, részt vett az Aranyélet írásában, most pedig Krigler Gáborral igyekeznek meghódítani a nemzetközi piacot.

Mi a filmes ötlet? Mi az a karakterépítés? Mi a szinopszis, mi a treatment és mi a központi konfliktus? Hogyan épül fel egy drámai konstrukció? Interaktív workskhopunkon a film, a dráma, a forgatókönyv, a kreatív írás, és általában a szövegalkotás oldaláról vizsgáljuk meg,  hogy mitől válhat egy történet érdekessé, feszessé és jól szerkesztetté.  Angyalosy Eszter megosztja az érdeklődőkkel, hogy mi kell egy olyan eredeti hangú történet megalkotásához, amelyek mind a magyar, mind a nemzetközi kortárs filmművészetben kiemelkedő filmalkotások alapjául szolgálhatnak. 
Az esemény célja, hogy közelebb hozza az érdeklődőkhöz a történetmesélés művészetét és az elemző beszélgetéseken és gyakorlati feladatokon keresztül bepillantást nyerjenek a filmes történetmesélés legfontosabb fogalmi és technikai alapjaiba.

További intermédia eseményeink

Regisztráció

2 + 9 =

A “Kor-társ a művészetekben” magyarpolányi  Kultháló bázis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektjeként valósult meg.