Bevezető képzőművészet-terápiás workhsop

Játssz és gyógyulj! Alkoss és gyógyulj!

2023. május 20 . 10:00 - 14:00

képzőművészet, művészetterápia

Magyarpolány, Szakrális Emlékhely

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bemutatja interaktív művészetterápiás workshopját.

Vezeti Komáromi Erzsébet Katalin  képzőművészetterapeuta, művészetpedagógus, iparművész a Pro Juventa Alapítvány elnöke. Az eseményt ajánljuk a Képzőművészeti kör tagnainak, hivatásos és amatőr alkotók részére, művészetkedvelő célcsoportnak.

A terápiás foglalkozás célja, hogy verbálisan nehezen megközelíthető tartalmakat sikerüljön a képzőművészet erejével kifejezni, megfogalmazni. Az esemény keretében olyan helyzetet teremtünk, amelyben a résztvevők játéknak fogják fel az alkotást, melynek során kiengednek a belső görcsök, megfogalmazódhatnak akár a legbensőbb gondolataink is. Ez egy köztes tér az objektív és szubjektív valóság között. Míg a művészet önmagában használja a vizuális kommunikációt, reflexió nélkül, addig a művészetterápiában az önkifejezés apropó arra, hogy egy belső érzésre vagy megmozdulásra szóban reflektáljunk. A művészet ez esetben valamiféle megszólításnak az alapja.

A művészetterápiás foglakozáson változatos, kreatív eszközökkel történik a tudatos jelenlét, az érzelemszabályozás, a társas kapcsolatok, valamint a mentalizálás képességének fejlesztése.

A terápiás foglalkozás a KultHáló céljaihoz kapcsolódóan új aspektusból teszi hozzáférhetővé az alkotás vagy a játszva-tanulás örömét. Miközben a művészetterápiának nem célja sem a művészeti oktatás, sem az alkotások születésének bárminemű szakmai vagy szemléleti támogatása, az alkotóknak lehetőségük van önmaguk legszemélyesebb egzisztenciális valóságát megfogalmazni.  E tartalmak megjelenése különböző színvonalon történik és semmiképpen nem elvárás akármilyen szintű képesség a vizuális önkifejezés területén. 

További képzőművészeti eseményeink

Nemzetközi szobrászati-fémszobrászati akció

Nemzetközi szobrászati-fémszobrászati akció

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bemutatja interaktív művészetterápiás workshopját.Vezeti Komáromi Erzsébet Katalin  (képzőművészetterapeuta, művészetpedagógus, iparművész a Pro Juventa Alapítvány elnöke.Az eseményt ajánljuk a Képzeművészeti kör tagnainak, hivatásos és amatőr...

bővebben
Bevezető művészetterápiás workhsop

Bevezető művészetterápiás workhsop

Festészeti kísérlet és festészeti akció észt festőművészekkelAdj valamit a műhöz magadból!Csoportos alkotás a jelen kérdéseire és problémáira reflektálva.Vezeti Horváth Éva Mónika (HEM) festőművész.Join Divi Today. Getting More Done Together.Address 5678 Extra Rd....

bővebben

Regisztráció

4 + 6 =

A “Kor-társ a művészetekben” magyarpolányi  Kultháló bázis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektjeként valósult meg.