Lokalitás és művészet

Kortárs mozaik Közép-Európából

2023. július 21-23.

képzőművészet, festészet, koncert

Magyarpolány, Tájház

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bemutatja nemzetközi festészeti akcióját.

Cseh, észt, román és magyar művészek Magyarpolány vendégei.

Szeretnél-e egy lokális-személyes nézőpontból úgy alkotni, hogy az egyűvé tartozást ne kelljen magyarázni, kiharcolni, mert az magától értetődő. Ahol viszont lehetséges a közösséget felvállalni, építeni, miközben naponta újra tanulni a többiekhez való viszonyt. Nem hivatkozni a közösségre, hanem éppen ellenkezőleg, szolgálni azt. Individualitásod és kifejezési képességeid teljes tárházával: a megismételhetetlen személy világszemléletének, fájdalomküszöbének és lélekállapotának szín-és formakoncentrátumával formálni-építeni azt, ami a közös.

Július 21.: Adj valamit a műhöz magadból! Csoportos alkotás a jelen kérdéseire észt festőművészek bevonásával. Vezeti Horváth Éva Mónika (HEM) festőművész.

Július 22-23.: Akciófestészet hazai és külföldi résztvevőkkel

A Kultháló bázis programjai a Magyarpolányi Nemzetközi Művésztelep, az Ajkai Grafikai Műhely Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Táborának ideje alatt kerülnek megrendezésre, amely július 17-23-ig tart s más forrásból finanszírozott. A festészeti akció idején koncert színesíti a hangulatot a Kultháló bázis támogatásával.

Július 22. 20:00: IDEGEN koncert

A “Lokalitás és művészet: kortárs mozaik Közép-Európából rendezvényt 2023.május 30-tól július 15-ig hat alkalommal beszélgetések, közös alkotás előzi meg az Ajkai rajzstúdióban. Ezek a workshopok csütörtökönként kerülnek megrendezésre 16.00-tól 18.30-ig a művésztelep műtermében, Magyarpolányban. Vendégünk lesz többek között Szeifert Judit művészettörténész, aki a vidéki kortárs művészetről tart beszélgetést. 

 

További képzőművészeti eseményeink

Finisszázs

Finisszázs

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bemutatkozásaA magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatkozása Veszprémben Kiállítások, installáció, fényszínház a Pannon Egyetem Központi épületének aulájában és az egyetem melletti téren.A májustól novemberig tartó programsorozat középpontjában a...

bővebben
KriptonITT

KriptonITT

3D virtuális kiállítás, installációk, tárlatevezetésekA magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatkozása a világ első Kriptongyárában. A projekt során készült alkotásokból született 3D virtuális kiállítás bemutatója az ajkai Kriprongyárban, ami multikulturális...

bővebben
A Bakony színei

A Bakony színei

Művészeti és családi nap kiállításokkal, tárlatvezetésekkel.A magyarpolányi KULTHÁLÓ művészeti és családi napja kiállításokkal. A projekt során készült alkotásokból született 3D virtuális kiállítás online játékának indulása. Art Street kiállítások a település műemlék...

bővebben

Regisztráció

15 + 5 =

A “Kor-társ a művészetekben” magyarpolányi  Kultháló bázis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektjeként valósult meg.