Magyarpolányi KultHáló bázis

Rólunk

A Magyarpolányért, Nemzeti Örökségünkért Alapítvány

összefogja a településen élő alkotókat és a művészeti alkotó szervezeteket. Támogatja a különböző területeken alkotó közösségeket és azok tevékenységét, hogy közösen léphessenek a nagy közönség elé.

Bővebben

Mi, akik itt élünk Magyarpolányban és a művészetek különböző ágaiban napi szinten gondolkodunk és dolgozunk azon,  hogy a kortárs művészetet egymással összefüggésben –  a vizualitás, a színjátszás, és az intermédia szemszögéből- közelítsük meg, felhasználási és értelmezési lehetőségeket ajánlva az érdeklődő és művészeteket kedvelő közönségnek.

4

Helyszín

15

esemény

3

művészeti ág

A „VEB2023 EKF Program” keretében megvalósuló  programsorozat célja a helyi kulturális kínálat mértékének, sokszínűségének és európai dimenziójának bővítése.  A művészeti ágak közötti együttműködés megvalósítása, a kultúrához való hozzáférés és az abban való részvétel szélesítése, valamint Magyarpolány és a környék nemzetközi arculatának erősítése.

A programsorozat keretében  edukációs művészeti projektek kerülnek megrendezésre- a képzőművészet, a színházművészet, illetve az intermédia területein- a helyi művészek, illetve a művészetek iránt érdeklődők bevonásával. A közös művészeti alkotófolyamatok, kísérletek célja, hogy minél többen megtapasztalhassák az alkotás folyamatába való bekapcsolódás élményét.

A projekt helyszíne

Az edukációs művészeti projektek Magyarpolány településen valósulnak meg a helyi művészek bevonásával, illetve a helyi és agglomerációs területen élő, vizuális kultúra, kortárs művészetek, és a színházművészet iránt érdeklődők bevonásával.

A projekt célcsoportja

A projekt célcsoportja elsősorban a művészek és a művészetek iránt érdeklődő műkedvelő közösség. A közösség tagjai alkotni vágyó emberek, akik elsősorban ezekben a helyi csoportokban tudják kifejezni vagy megélni magukat az alkotások által. Mi, a helyi művészek hosszú éve óta igyekszünk átadni a tudásunkat, technikáinkat a csoport tagjainak, de magunk is szeretnénk fejlődni. A bizonytalan, a kétkedő, a kortárs művek megértésében és értelemzésében járatlan szélesebb közönséget is várjuk.

Az eseményeken való részvétel

Rendezvényeinken, akcióinkon, kampányainkon bárki részt vehet, melyek ingyenesek. Különös figyelmet fordítunk az esélyegyenlőségi szempontokra: akadálymentes helyszíneken szervezzük eseményeinket, rendezvényeinket.

Kor-társ a képzőművészetekben

Lokalitás és művészet: mozaik Közép-Európából

Kor-társ kísérleti színház

Egy kortárs dráma születése

Intermediális kapcsolódások

Az új médiák lehetőségei a vizualitásban

A “Kor-társ a művészetekben” magyarpolányi  Kultháló bázis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektjeként valósult meg.