SZÍN-TÉR

Egy lokális, kortárs dráma születése

2023. július 25-30.

színház, kísérleti színház

Magyarpolány, Pajtaszínház

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatja kísérleti színházát.

Összművészeti villámszínház Kéri Kitty és Móczár Bence vezetésével, a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Campus V. éves színész hallgatóival, az ajkai Rajzstúdió felnőtt tagjaival, magyarpolányi hang művészekkel- Sas Sebastian, Bánházi Abigél).

A beavató színházi programsorozat kiemelkedő eseménye, melynek során a korábban megismert kortárs drámát az alkotócsoportok feldolgozták május 30-július 15-ig, elkészültek a képzőművészek munkája során a tervek (színpad), a zenei alkotók elkészítették műveiket. Az egy hét alkotómunka során áll össze a dráma, amelynek próbafolyamatai a nézők és az érdeklődők számára nyitottá válnak. Az alkotómunka végén bemutató előadás és közönségtalálkozó. A heti munkát esténként koncertek színesítik.

Július 26 20:00: Kolibri koncert
Július 29 20:00: Platon Kartau koncert

Nyitott műhelymunkákkal várjuk az érdeklődőket május 30. és július 15. között csütörtökönként a művésztelepen, akik betekinthetnek a tervekbe, részt vehetnek elkészítésükben, beleszólhatnak a dráma felépítésébe.

További színművészeti eseményeink

Bánk Bán – beavató színház

Bánk Bán – beavató színház

Egy klasszikus dráma újragondolása és feldolgozásaA magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatja beavató színházát. Beavató színházként, tantermi előadásban Katona József Bánk bánját viszik színre a Hevesi Sándor Színház művészei D. Varga Ádám színművész rendezésében. Az...

bővebben

Regisztráció

9 + 13 =

A “Kor-társ a művészetekben” magyarpolányi  Kultháló bázis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektjeként valósult meg.